Skip til hoved indholdet

Bilag

Fredensborg Kommune har udarbejdet Forslag til Kommuneplan 2021. En kommuneplan er omfattet af krav om miljøvurdering i miljøvurderingsloven. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer (Lovbekendtgørelse nr. 1976 af 27. oktober 2021) skal der i henhold til § 8, stk. 1 gennemføres en miljøvurdering af kommuneplanforslaget, da planforslaget fastlægger rammer for den fremtidige arealanvendelse og det skal belyses, om disse udpegninger vurderes at få en væsentlig indvirkning på miljøet.

Miljøscreening og scoping af kommuneplanen viser, at der kan være væsentlige indvirkninger på miljøet i forhold til planforslaget udlæg af nyt rammeområde til transport- og logistikerhverv ved Teglbuen i Nivå. De miljøfaktorer, der sandsynligvis vil blive påvirket ved planforslaget omhandler forurening (herunder støj samt påvirkning af grundvandet) og trafik (herunder øget trafik og støjgener).

Miljøvurderingen er derfor afgrænset til at omhandle det konkrete udlæg af nyt rammeområde til transport- og logistikerhverv ved Teglbuen i Nivå og de i  miljøscreeningen afgrænsede miljøfaktorer, der sandsynligvis vil blive påvirket ved planforslaget.

Miljøvurdering af forslag til Kommuneplan 2021 kan tilgås via dette link.

Forslag til Kommuneplan 2021 og den tilhørende miljøvurdering har været i offentlig høring fra 27. januar til 2. maj 2022.

Ifølge miljøvurderingslovens § 13, stk. 2, skal der i forbindelse med den endeligt vedtagne kommuneplan udarbejdes en sammenfattende redegørelse, som:

  • Beskriver hvordan miljøhensyn er integreret i kommuneplanen.
  • Hvordan miljørapporten og de udtalelser, der er indkommet i offentlighedsfasen, er taget i betragtning.
  • Hvorfor den godkendte eller vedtagne kommuneplan er valgt på baggrund af de rimelige alternativer, der har været behandlet.
  • Hvordan myndigheden vil overvåge de væsentlige indvirkninger på miljøet af kommuneplanen.

Miljøvurdering af Kommuneplan 2021 - sammenfattende redegørelse kan tilgås via dette link.

I henhold til Planlovens §11a skal kommuneplanen udlægge nye arealer til byzone for at dække det forventede behov for byvækst i en periode på 12 år. Der skal imidlertid kunne redegøres for, at rummeligheden i den gældende kommuneplan ikke er tilstrækkelig til at imødekomme den forventede fysiske udvikling i de kommende 12 år. Reglerne om byvækst tilsidesætter dog ikke Fingerplanens bestemmelser om arealudlæg. 

Redegørelse kan tilgås via dette link

Kommuneplanen ledsages af en redegørelse for, hvordan grundvandsbeskyttelse varetages i planlægning af arealanvendelsen. Grundvandsredegørelsen behandler derfor byudvikling i Fredensborg Kommune, i forhold til de potentielle problemstillinger, der kan være i forbindelse med grundvandets beskyttelse.

Formålet med redegørelsen er, at Fredensborg Kommune kan planlægge byudvikling fremover i forhold til grundvands- og drikkevandsinteresser for den nuværende og fremtidige drikkevandsforsyning. 

Rapport for grundvandsredegørelse kan tilgås via dette link

Fredensborg Kommune
Center for By og Land
egevangen 3 B, 2980 Kokkedal 

Telefon: 72 56 50 00
fredensborg@fredensborg.dk