Skip til hoved indholdet

Kokkedal

Planstrategi 2015-2020

I planstrategien fastlagde Byrådet følgende vision mål og indsatser for Kokkedal:

Vision

Klimaby tæt på København:

I Kokkedal går kreative løsninger på klimaudfordringer hånd i hånd medskabelsen af attraktive rammer for det gode liv. Det er nemt at få hverdagen til at fungere i Kokkedal med skoler, institutioner, fritidsaktiviteter, indkøb og gode naboer lige om hjørnet.

Åen og de grønne områder binder byen sammen fysisk og socialt. Byen er indrettet med fremtidssikret håndtering af regnvand, der samtidig skaber nye attraktive og trygge byrum med opholdssteder, oplevelser og aktiviteter for alle aldre.

Mål

  • Klimaby med vand og natur 

    Kokkedal er både tæt på storbyen og landet. Usserød å løber smukt gennem byen. I de grønne naturområder langs åen er der rig mulighed for at dyrke sin sport, lufte hund eller bare koble af – alene eller sammen med andre.

    Vandet er centralt for Kokkedals identitet som klimaby. De nye byrum inviterer til oplevelser og aktiviteter for alle byens borgere og håndterer samtidig på kreativ vis, den lokale afledning af regnvand ved skybrud.

  • Hverdagen og det gode børneliv

    I Kokkedal er det nemt for børnefamilierne at få hverdagen til at fungere. Det skyldes nærheden til skole, institutioner, fritidsaktiviteter og indkøb. Et veludbygget stisystem skaber forbindelser mellem byens kvarterer og gør det let og sikkert for beboere i alle aldre at færdes i byen. Samtidig er det let og hurtigt at komme til og fra København og andre steder i Nordsjælland enten i bil eller med offentlig transport.

    Gode skoler og institutioner skaber, sammen med dedikerede ildsjæle i frivillige foreninger, gode forudsætninger for et godt og trygt børneliv.

  • Sammen om Kokkedal

    Kokkedal er en tryg by med små hverdagsfællesskaber. Her findes der fællesskaber for alle og et mangfoldigt foreningsliv. I Kokkedal kender man sin nabo. Godt naboskab betyder, at man hjælper hinanden og passer på nærområdet.

    I Kokkedal er der mentalt og fysisk plads til at eksperimentere med nye løsninger inden for velfærd i tæt samspil med frivillige og ved at indgå nye partnerskaber.

Udviklingsprojekter i 2017-2020


I Kokkedal er vandet et centralt omdrejningspunkt for byens identitet som klimaby. Her udnyttes regnvand og vand fra  Usserød Å aktivt til oplevelser og aktiviteter for børn og voksne. 

De fysiske forbindelser mellem byens kvarterer er der sat fokus på at forbedre. Der åbnes så lys og luft kommer ind og så der samtidig skabes bedre sammenhæng i byen. Det skal sammen med optimering af belysningen og hurtig fjernelse af synlige tegn på graffiti og kriminalitet generelt virke tryghedsskabende for borgere og besøgende til Kokkedal. 

I forbindelse med Holmegårdshallen skal der bygges et Gymnastikkens Hus, så de to huse deler fælles omklædningsfaciliteter med mere. 

”Byens Hus” udvides med en tilbygning, så at der skabes mulighed for kunst- og teateroplevelser, samvær og møder for børn, unge og familier. 

 

Kokkedal i dag


Kokkedal er en typisk velfærdsby, som udviklede sig særligt i 1960’erne og 1970’erne. Det er et kendetegn for byen, at der ikke er et egentligt centrum og at dagliglivet især udspiller sig omkring skole, institutioner, ældrecenter, sportshal og butikscenter.

Butikscenteret Holmegårdscenteret opleves som et sted, der med fordel kunne gøres mere imødekommende og trygt. Usserød Å og Ådalen løber gennem Kokkedal og er værdsatte områder, hvor der både findes rekreative anlæg og vild natur. Kokkedal har dog svært ved at frigøre sig fra et negativt omdømme, selvom kriminaliteten er faldende. Der er tendens til, at de få dårlige historier reproduceres, mens de mange gode historier overses.

I de følgende afsnit redegøres nærmere for hovedstrukturens dele ud fra de overordnede målsætninger for udviklingen, som fremgår af de 5 indsatsområder i Planstrategi 2015-2020, Fremtidens Fredensborg Kommune:

Fredensborg Kommune
Center for By og Land
egevangen 3 B, 2980 Kokkedal 

Telefon: 72 56 50 00
fredensborg@fredensborg.dk